Langkau ke kandungan utama

Kenduri ooh kenduri

Assalamualaikum... Hi.. :D baru lepas pulang dari kenduri kawin.. Aku ni bukan la suka sangat g tempat2 cam tu tapi sejak umur meningkat ni kena p juga rasanya kang kenduri aku t takda sapa pun mau datang haa padan muko den jual mahal sangat..kan kan kan... Aku mau uplod pic tak leh bb henfon aku ni bukan yang canggih cunggih cam korang guna aku punya brand cap ayam bekokok belakang rumah haha kata orang laa ni batu gosok punya styl temberang korang..:p so update cerita je laa yoo baca je..kesian cik ekin.. :'( .. Bio ler. Ok ok..cerita sal orang kawin ni tak menarik juga agak2 bole laa saja penukan entry. Bosen bangat. Tapi bila daa tulis2 cam ni enta apa pula yg mau d taip lagi? Cam takda cerita menarik?kan boring je blog aku.. Cam besawang-sawang kesian. Apa pun thnks pada yang dah follow blog bodo2 aku ni yang enta hapa-apa.. Terimakasih korang sesekali tu komen la cik sama.. Jangan malu2 cik ni agak peramah juga di alam maya ok... :) pandai korang.. Ala buccu2 :p muehehehehee..

Ulasan

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Balikkk kampung...

Assalamualaikum....


Seperti entry yg lepas dengan ceritanya nak pulang ke kampung halaman, terletak nun jauh di Sulawesi tengah(kalau tak silap) Indonesia. Debaran kian terasa inshaaAllah 20hb ni kita berangkat. Kali pertama berjalan sendiri tanpa di temani kakak atau abang..  heee...  25tahun ni kali pertama pegi jauh sorang-sorang... tipulah kalau lutut ni tak bergegar yoo...


Selalunya bila orang balik kampung ni bawa baju ja kan, lain pula ceritanya, milo berpeket-peket dibawa almaklumlah dekat kampung sana milo mahal gilaa katanya pastu rasa diapun berbeza. Milo malaysia juga paling tiptop... isi beg pun mahu separuh penuh denga milo jaa... baju berapa helai ja pun.. huhu..





Bawa sikit ja barang. Dalam perjalanan nanti kena jaga dan awasi beg, kalau tak hilang di angkut orang lain. Nangis tak berlagu laa kita.. Dan di nasihati agar menyimpan tanda pada beg pakaian dan barang yg hendak di bawa. senang nak cam nanti sebab naik kapal air ni tak sama dengan naik pesawat yg da ada tag …

Assalamualaikum Indonesia..

Assalamualaikum...

alhamdulillah sampai juga kita di kampung halaman. setelah beberapa hari mengharungi perjalanan yang agak mencabar juga hehe... 20hb-24hb 4 hari perjalanan dari bukit garam kinabatangan menuju ke sulawesi tengah Indonesia.


kapal dibelakang tulah yg kami naiki menuju pelabuhan parepare selama 2 malam berlayar..






tak sempat gambar kapal sebab sesak dengan orang ramai.. atas kapal ja selpi haha








Maaf lambat keluar ceritaa..

Berhijrah

Assalamualaikum.. Lama sungguh blog ni dibiarkan tanpa ada sebarang aktiviti.. Huuuuu.... K pas ni janji akan lebih aktif mengupdate segala macam status.. Sedih bercampur gembira perasaan ini.. Ok nak cerita inshaaAllah 20hb ni kak inaa balik ke kampung halaman yg nun jauh di sulawesi, indonesia... Sedih berpisah dgn adik beradik di sini(sandakan,sabah) dan gembira bertemu keluarga sepupu sepapat d sana(indonesia) .Pas ni kita jadi blogger indonesia la kan hehehe....(perasannyaaa)Nanti inaa ceritakan dan kongsikan perjalanan pulang okey peminat-peminat ku sekalian haha(perasan lagi).Sebelum tu nak belanja gambar akak yg sungguh molek ni (mohon muntah dgn minah yg perasan ni yaa)