Jumaat, 27 September 2013

My Horor Story prt.1

                                                                Assalamualaikum.... Hi..


 Kisah aku pada kali ini memang seram yoo ler da terang2kan tengok tajuk utama di atas tuu... Dalam hidup kita mesti ada cerita seram yang terselitkan?.. Ok kejadian seram pertama dalam hidup aku, masa tu hari raya klu tak silap tahun 2008, waktu tu aku masih tinggal dengan akak di sebuah ladang sawit dibukit garam kinabatangan(sekali la bagi tau) bagi yg tinggal dekat bukit garam tu memang sah tau..

 Ok time kitaorang nak g ziarah menziarahi kengkawan yg lain, disebabkan keadaan jalan yg di lalui itu sangat sempit hanya motorsikal n basikal je yg muat so kitaorang pon dengan semangatnya g dgn motor je aku ngn member2 dlu cam siot juga kengkadang gila2 tapi itu CER dlu.skrg tak erk..i da berubah 'aku yg dlu bkn yg sekarang' haaa.. Time tu klu tak silap kami ber8 dgn menggunakan 4 bijik motor(tak pasti juga bijik ke buah) agak2 kami cam berpasang-pasang 4pmpuan 4lelaki but tak kami tak couple pon just member tumpang2 sama... Aku bolelah juga bawak motor ni tapi haa u tak terkawal lemah jantung kwn yg aku bawa tu hahaha.. Lupakan sal tu berbalik ke kisah seram, member yg lain pulang kerja lewat sikit dalam pukul 5 lebih gitu baru kitaorang bertolak. Dalam perjalanan pergi tu hari da pun gelap2 sikit sempat2 lagi u oills i bawak motor tu(bkn pikul k) haa c kwn tu tak kasi lama2 bawak bb katanya tak ada ciri keselamatan langsung aku bawak :'( kesian just hilangkan kempunan.. Kami sampai ke destenasi dalam jam 6.30 ngam2 magrib so kita pun rehat2 sambil menunaikan kewajiban dlu.


. Da tu pastu g sambung balek ziarah menziarahi kitaorang... Da siap semua kitaorang pun da sedia berangkat pulang bila nak pulang tu haa tetiba pula motor abg member Marni aku pancit sibaek engkau kitaorang masih d ruma kazen c marni ni so tunggu la dorang baiki motor... Da siap motor tu motor aku ngn c kuda pulak yg pancit u tak ke siot malang betul nasib kitaorang time tu so tunggu lagi motor d baiki.. Da siap alhamdulillah kitaorang pun berangkat pulang dalam pukul 9.45pm.. korang bole bayangkan x keadaan pada waktu itu?? memang seram gila beb  dalah kawasan separuh hutan kitaorg kena lalu mcm2 bau yg tercium pehhhh...!!! kompom kecout perout u olls heeeeee..........








apa bila memasuki kawasan hutan aku apa lg segala apa yg aku tau semua aq bca hbis-hbisan...
dalam perjalanan tu you sempat2 lg motor abg c marni ni buat hal tetiba mati tenga jln..haaaa nak ko menangis tenga jln dalam hati laaa...

bersambung.....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Assalamualaikum Indonesia..

Assalamualaikum... alhamdulillah sampai juga kita di kampung halaman. setelah beberapa hari mengharungi perjalanan yang agak mencabar jug...