Langkau ke kandungan utama

Koleksi kata by kakicinta.com

Terkadang kita merasakan ber-couple itu terlalu indah. Lalu kita suka, walhal itu hanya sangkaan kita. Mainan nafsu semata, sebab itu tiada istilah ber-couple di dalam Islam. Direct to the point, ber-couple sebelum nikah memang tak digalakkan untuk kita. couple TOTALLY HALAL ba'da NIKAH Sebab itu Allah mengizinkan berlakunya 'kehilangan' atau 'perpisahan'. Yang kita tidak suka itu, terkadang sangat baik untuk kita. " Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagi kamu. Allah mengetahui, sedangkan kamu tidak mengetahui. " (surah al-Baqarah : ayat- 216) Biarlah kita kehilangan si dia kerana Allah, Jangan kita kehilangan Allah kerana si dia................ Bersabarlah Duhai Hati Jika hadirnya seseorang itu hanya untuk "menghadiahkan" airmata kepadamu, sebenarnya, waktu itulah Allah sedang mendidikmu, supaya bersifat SABAR dan REDHA.. Bersabarlah duhai hati..:') " Takut kehilangan sesuatu yang tidak pasti, Seperti kamu tidak redha dengan ketentuan Ilahi.. "................ Mari mencari cinta bersama redha-Nya.!

Ulasan

  1. Assalamualaikum dik...bermadah-madah cinta nampaknya,,

    BalasPadam
  2. Waalaikumsalam... Hihi kita copy ja tu kak..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Balikkk kampung...

Assalamualaikum....


Seperti entry yg lepas dengan ceritanya nak pulang ke kampung halaman, terletak nun jauh di Sulawesi tengah(kalau tak silap) Indonesia. Debaran kian terasa inshaaAllah 20hb ni kita berangkat. Kali pertama berjalan sendiri tanpa di temani kakak atau abang..  heee...  25tahun ni kali pertama pegi jauh sorang-sorang... tipulah kalau lutut ni tak bergegar yoo...


Selalunya bila orang balik kampung ni bawa baju ja kan, lain pula ceritanya, milo berpeket-peket dibawa almaklumlah dekat kampung sana milo mahal gilaa katanya pastu rasa diapun berbeza. Milo malaysia juga paling tiptop... isi beg pun mahu separuh penuh denga milo jaa... baju berapa helai ja pun.. huhu..





Bawa sikit ja barang. Dalam perjalanan nanti kena jaga dan awasi beg, kalau tak hilang di angkut orang lain. Nangis tak berlagu laa kita.. Dan di nasihati agar menyimpan tanda pada beg pakaian dan barang yg hendak di bawa. senang nak cam nanti sebab naik kapal air ni tak sama dengan naik pesawat yg da ada tag …

Assalamualaikum Indonesia..

Assalamualaikum...

alhamdulillah sampai juga kita di kampung halaman. setelah beberapa hari mengharungi perjalanan yang agak mencabar juga hehe... 20hb-24hb 4 hari perjalanan dari bukit garam kinabatangan menuju ke sulawesi tengah Indonesia.


kapal dibelakang tulah yg kami naiki menuju pelabuhan parepare selama 2 malam berlayar..






tak sempat gambar kapal sebab sesak dengan orang ramai.. atas kapal ja selpi haha








Maaf lambat keluar ceritaa..

Berhijrah

Assalamualaikum.. Lama sungguh blog ni dibiarkan tanpa ada sebarang aktiviti.. Huuuuu.... K pas ni janji akan lebih aktif mengupdate segala macam status.. Sedih bercampur gembira perasaan ini.. Ok nak cerita inshaaAllah 20hb ni kak inaa balik ke kampung halaman yg nun jauh di sulawesi, indonesia... Sedih berpisah dgn adik beradik di sini(sandakan,sabah) dan gembira bertemu keluarga sepupu sepapat d sana(indonesia) .Pas ni kita jadi blogger indonesia la kan hehehe....(perasannyaaa)Nanti inaa ceritakan dan kongsikan perjalanan pulang okey peminat-peminat ku sekalian haha(perasan lagi).Sebelum tu nak belanja gambar akak yg sungguh molek ni (mohon muntah dgn minah yg perasan ni yaa)