Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2013

My Horor Story prt.1

                                                                Assalamualaikum.... Hi..


 Kisah aku pada kali ini memang seram yoo ler da terang2kan tengok tajuk utama di atas tuu... Dalam hidup kita mesti ada cerita seram yang terselitkan?.. Ok kejadian seram pertama dalam hidup aku, masa tu hari raya klu tak silap tahun 2008, waktu tu aku masih tinggal dengan akak di sebuah ladang sawit dibukit garam kinabatangan(sekali la bagi tau) bagi yg tinggal dekat bukit garam tu memang sah tau..

 Ok time kitaorang nak g ziarah menziarahi kengkawan yg lain, disebabkan keadaan jalan yg di lalui itu sangat sempit hanya motorsikal n basikal je yg muat so kitaorang pon dengan semangatnya g dgn motor je aku ngn member2 dlu cam siot juga kengkadang gila2 tapi itu CER dlu.skrg tak erk..i da berubah 'aku yg dlu bkn yg sekarang' haaa.. Time tu klu tak silap kami ber8 dgn menggunakan 4 bijik motor(tak pasti juga bijik ke buah) agak2 kami cam berpasang-pasang 4pmpuan 4lelaki but t…

Makna cinta yang SEBENAR

Assalamualaikum... Jangan di tangis sesuatu yang telah pergi. Menangislah kerana ALLAH tunjukkan kepada kita suatu perkara yang sering kita terlupa. Kehidupan ini seringkali menduga hati kita. Cinta yang selalu ingin kita miliki seutuhnya seringkali tewas di dalam perjalanan menuju jalan bahagia. Terkadang kita rasakan, berputus asa adalah jalan yang terbaik. Ah ! Persetankan dengan lelaki ! Ah ! Persetankan dengan wanita ! Begitu jerit kita apabila perasaan putus asa itu bersemarak di dalam dada. Dan seringkali kita terlupa pada sesuatu yang lebih bermakna. Ketika sebuah pintu kebahagiaan itu tertutup, kita seringkali menangis bersedih menanti saat terbukanya pintu itu kembali. Tanpa kita sedar bahawa ada pintu lain yang terbuka untuk menerima diri kita memasukinya. Itulah pintu ke sebuah kamar yang dinamakan iaHATI. Makna Cintayang sebenarnya adalah apabila kehadirannya mengajar kita erti Manis, Pahit, Suka, Duka, Tawa dan Tangis, Gembira dan Sedih dalam kehidupan kita bersamanya. K…

Bla..bla..bla

Assalamualaikum hi... Ok ini saja untuk penuhkan entry tiada kena mengena dengan yang hidup mahupun yang telah meninggal dunia... Haiii bosan melanda tahap gaban yang paling teruk sekali hikss.... Bila ingat dekat incik MT sayu rasa hati tetiba teringat 'apa agaknya yang sedang dia buat sekarang ni??' soalan itu yang selalu tumbul di kepala otak haiiii tahun depan baru dapat bersua semula walaupun tak bersua muka sekurang-kurangnya ada kawan borak-borak.. 'WHEN I MISS YOU.. I TELL ALLAH...' :'( dia balik sambung pengajiannya pada 20 syawal yang lalu..hampir sebulan tak dengar kabar dari incik MT ni..kangen mahhh.....


haiii......





Restoran HELLO KITTY kini di Tawau

Assalamualaikum hi...peminat kartun Hello Kitty...!!!! Korang teruja sangat bila dpt tau yg restoran Hello Kitty pn ada kat tawau..betol ke tuu? Atau saja nak mempermainkan emosi ni??dah tau aku dok minat gila dgn Hello Kitty ni. Klu btl la btl ada restoran Hello Kitty buka kat tawau maknanya tak paya la kita membazir jauh p korea semata-mata nak sangat tengok Hello Kitty punya restoran kan kan kan...^_^ aku tak pernah lagi tengok pun rupa rrstoran tu bb aku belum jejak kaki kat tawau. Belum ada masa ni pun member yg bagi tau tak pasti pula btl ke tak btl? Hihi ok siapa-siapa yg tinggal tawau tu bole la kasi info sama..



kes pening

Assalamualaikum... Tengok tajuk utama entry mmg dah sah2 pening rasa cam da tahap gaban.. Letih jadi baby siter mmg tahap kesabaran kena tinggi klu tdk sakit jiwa jwpnya. Bru 4 hari da demam segala penyakit timbul. Klu tak fkir cari duit punya pasal ,canggini la hidup d dunia noting's free semua kena byr nak g toilet pn kena byr 30sen dunia2.. Terimakasih ^_^

kisah hati prt.1

Assalamualaikum......!!! Hi rindu gila jari-jari ni ingin mengarang entry.. Enta berapa lama saya tinggalkan ia menyepi..uiii seaaa macam la populer sangatkan kita ni nak ditunggu-tunggu lagi baik tunggu kucing nak beranak dari tunggu entry basi dari saya yohh dok?? Hikshiks.:-P ok dalam lama-menyepi ada banyak kisah hati yang terpendam rasa cam gempaq sehh bila ada peluang ingin melepaskan. Wahhh kemain lagi saya ni haha ya la da lama asyik melayan fb memanjang, oya story fasal fb ni saya ada kisah indah dalam fb yang mmmemang tak mau lupa sampai bila-bila... Al kisah bermulalah ceritera kisah perkenalan dalam fb yang makin lama makin berbunga-bunga dengan indahnya.. Panjang beno songehnya ni kan ok teruskan je cer nya nih busan suda c kawan membaca mau tetidur suda durang.. Capatlah hisss balik-balik juga ni salah taip panat suda padam terus. Ok ok cang gini time raya buln lalu saya ada buat acc fb y…

Walaupun jauh dimata :')

Assalamualaikum..... Bercinta dan Setia saat berada jauh dari mata, bukan sesuatu perkara yang mudah. Tapi kerana sayang, masing-masing akan mencuba sedaya upaya, supaya tiada hati yang terluka. Bila dah jauh, haruslah saling percaya. Bersangka baik juga kunci sesebuah hubungan. Walau jauh di mata, bak kata orang dekat di hati, kan.? Yang jauh terasa dekat, dengan adanya kuasa teknologi yang serba canggih ini. Tapi jangan pula di salahgunakan. Di saat dia jauh, biarlah doa yang menyatu dan mendekatkan.Doa itu kan penghubung terbaik antara kita. Usah risau, jika dia benar milikmu, pasti akan menjadi milikmu jua. Walau jauh terpisah, dia pasti akan kembali juga. Jodoh itu rahsia Allah. Sekuat mana kamu setia, sejauh mana kamu bercinta, kalau dia bukan tercipta untukmu, pasti kamu tidak akan bertemu. Tetapijika dia memang jodoh kamu, sejauh mana dia pergi, dengan izin Allah, pasti dia akan kembali.! ;) ~kakicinta~