Langkau ke kandungan utama

4 TIPS CINTA JARAK JAUH









 kredit Gambar : Ayat-Ayat Cinta


Assalamualaikum.. hi cik ekin@kak ndut muncul lagi kali ni nak share story pasal ni lah 'Cinta Jarak Jauh'.. Pasti rakan2 blogger dn juga rakan2 di luar sana tau tentang kisah saya dgn sidia. Yess kita org cinta jarak jauh la ni hehehe.. Dan mungkin ada juga rakan2 yg mengalaminya, saya faham perasaan anda sebab kita sama..!! Heee....


Saya from Sandakan dan sidia from Tawau.. Tak juga jauh mana pun alahhai kalau slow2 bwak keta tu lebih kurang 4jam je, kalau speed ress tu agak2 2jam stnga kot? Tapi lagi elok bwak berhati-hati ingat nyawa tu, ingat org tersayang yg sedang menanti tu..


Ok panjang pula pepot2... Ni antara tips yg saya ingin kongsi utk anda yg mengalami nasib mcm saya.. Muda2han dgn perkongsian ni kita akn dpt lebih menjaga hubungan dgn Allah,keluarga dan sidia agar tidak ada yg takpuas hati.. In Shaa Allah...


Cinta jarak jauh adalah, dua orang yang saling mencintai, namun ia terpisahkan oleh jarak yang jauh di sana, Terhalangi oleh perbatasan Waktu. Namun inilah tips Cinta jarak jauh :


1. Jika engkau merindukannya, maka Rindukanlah dia dalam Munajadmu agar ia sama , merindukanmu dalam Munajadnya.

2. Jika engkau Teringat akan Kasih sayangnya, maka Do'akanlah agar ia selalu dalam keadaan yang baik, dan selalu dalam lindungan-Nya.

3. Jika engkau Takut kehilangannya..Maka angkatlah tanganmu dan pejamkan matamu.. Dan katakanlah '' Ya Allah aku sangat menyayanginya, aku sangat merindukannya, dan aku takut kehilangannya, Maka jagalah ia untukku, Ya Allah sungguh Kutitipkan ia kepada-Mu .. dan Sayangilah ia dengan Kasih sayang-Mu agar selalu dalam lindungan-Mu..


4. Yakinlah, Cinta jarak jauh ini tidak akan selamanya.. Percayalah bahwa suatu saat nanti Cinta ini akan bersatu dalam ikatan yang Suci..






Selamat mencuba...










Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Balikkk kampung...

Assalamualaikum....


Seperti entry yg lepas dengan ceritanya nak pulang ke kampung halaman, terletak nun jauh di Sulawesi tengah(kalau tak silap) Indonesia. Debaran kian terasa inshaaAllah 20hb ni kita berangkat. Kali pertama berjalan sendiri tanpa di temani kakak atau abang..  heee...  25tahun ni kali pertama pegi jauh sorang-sorang... tipulah kalau lutut ni tak bergegar yoo...


Selalunya bila orang balik kampung ni bawa baju ja kan, lain pula ceritanya, milo berpeket-peket dibawa almaklumlah dekat kampung sana milo mahal gilaa katanya pastu rasa diapun berbeza. Milo malaysia juga paling tiptop... isi beg pun mahu separuh penuh denga milo jaa... baju berapa helai ja pun.. huhu..





Bawa sikit ja barang. Dalam perjalanan nanti kena jaga dan awasi beg, kalau tak hilang di angkut orang lain. Nangis tak berlagu laa kita.. Dan di nasihati agar menyimpan tanda pada beg pakaian dan barang yg hendak di bawa. senang nak cam nanti sebab naik kapal air ni tak sama dengan naik pesawat yg da ada tag …

Assalamualaikum Indonesia..

Assalamualaikum...

alhamdulillah sampai juga kita di kampung halaman. setelah beberapa hari mengharungi perjalanan yang agak mencabar juga hehe... 20hb-24hb 4 hari perjalanan dari bukit garam kinabatangan menuju ke sulawesi tengah Indonesia.


kapal dibelakang tulah yg kami naiki menuju pelabuhan parepare selama 2 malam berlayar..






tak sempat gambar kapal sebab sesak dengan orang ramai.. atas kapal ja selpi haha








Maaf lambat keluar ceritaa..

Berhijrah

Assalamualaikum.. Lama sungguh blog ni dibiarkan tanpa ada sebarang aktiviti.. Huuuuu.... K pas ni janji akan lebih aktif mengupdate segala macam status.. Sedih bercampur gembira perasaan ini.. Ok nak cerita inshaaAllah 20hb ni kak inaa balik ke kampung halaman yg nun jauh di sulawesi, indonesia... Sedih berpisah dgn adik beradik di sini(sandakan,sabah) dan gembira bertemu keluarga sepupu sepapat d sana(indonesia) .Pas ni kita jadi blogger indonesia la kan hehehe....(perasannyaaa)Nanti inaa ceritakan dan kongsikan perjalanan pulang okey peminat-peminat ku sekalian haha(perasan lagi).Sebelum tu nak belanja gambar akak yg sungguh molek ni (mohon muntah dgn minah yg perasan ni yaa)