Jumaat, 21 Februari 2014

4 TIPS CINTA JARAK JAUH









 kredit Gambar : Ayat-Ayat Cinta


Assalamualaikum.. hi cik ekin@kak ndut muncul lagi kali ni nak share story pasal ni lah 'Cinta Jarak Jauh'.. Pasti rakan2 blogger dn juga rakan2 di luar sana tau tentang kisah saya dgn sidia. Yess kita org cinta jarak jauh la ni hehehe.. Dan mungkin ada juga rakan2 yg mengalaminya, saya faham perasaan anda sebab kita sama..!! Heee....


Saya from Sandakan dan sidia from Tawau.. Tak juga jauh mana pun alahhai kalau slow2 bwak keta tu lebih kurang 4jam je, kalau speed ress tu agak2 2jam stnga kot? Tapi lagi elok bwak berhati-hati ingat nyawa tu, ingat org tersayang yg sedang menanti tu..


Ok panjang pula pepot2... Ni antara tips yg saya ingin kongsi utk anda yg mengalami nasib mcm saya.. Muda2han dgn perkongsian ni kita akn dpt lebih menjaga hubungan dgn Allah,keluarga dan sidia agar tidak ada yg takpuas hati.. In Shaa Allah...


Cinta jarak jauh adalah, dua orang yang saling mencintai, namun ia terpisahkan oleh jarak yang jauh di sana, Terhalangi oleh perbatasan Waktu. Namun inilah tips Cinta jarak jauh :


1. Jika engkau merindukannya, maka Rindukanlah dia dalam Munajadmu agar ia sama , merindukanmu dalam Munajadnya.

2. Jika engkau Teringat akan Kasih sayangnya, maka Do'akanlah agar ia selalu dalam keadaan yang baik, dan selalu dalam lindungan-Nya.

3. Jika engkau Takut kehilangannya..Maka angkatlah tanganmu dan pejamkan matamu.. Dan katakanlah '' Ya Allah aku sangat menyayanginya, aku sangat merindukannya, dan aku takut kehilangannya, Maka jagalah ia untukku, Ya Allah sungguh Kutitipkan ia kepada-Mu .. dan Sayangilah ia dengan Kasih sayang-Mu agar selalu dalam lindungan-Mu..


4. Yakinlah, Cinta jarak jauh ini tidak akan selamanya.. Percayalah bahwa suatu saat nanti Cinta ini akan bersatu dalam ikatan yang Suci..






Selamat mencuba...










Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Assalamualaikum Indonesia..

Assalamualaikum... alhamdulillah sampai juga kita di kampung halaman. setelah beberapa hari mengharungi perjalanan yang agak mencabar jug...