Sabtu, 26 April 2014

Bahagiamu deritaku prt I

Dalam hidup ini adakalanya kita perlu menangis, agar kita sedar hidup ini bukan hanya untuk bergembira & berketawa.. Adakalanya kita perlu ketawa agar kita tahu menghargai nilai setitis air mata, kalau kita tidak merasa kesulitan hari ini, kita tidak akan rasai kemanisan kemudian hari, tidak salah untuk sesekali kita perlu DERITA untuk mengenal erti BAHAGIA... Sesekali kita perlu KECEWA untuk kita kenal erti KEJAYAAN... Sesekali kita perlu MENANGIS untuk kita syukuri NIKMAT yang diberi... Sesekali kita perlu TERHIRIS untuk kita kenal DIRI SENDIRI...

Selasa, 22 April 2014

GIVEAWAY: SAYA NAK SKIRT FREE ITU

Assalamualaikum dan selamat petang kepada semua kengkawan blogger..bersua kembali kita di alam maya ini...petang ni Ekin join satu GA yang syarat dia sangatlah senang...






klik SINI kalau nak join.




"SAYA MESTI MENANG CHIFFON SKIRT INI KERANA SAYA TERINGIN SANGAT NAK MENCUBA SESUATU YANG BARU SEBAB SELAMA NI SAYA TAK PERNAH PUN MEMAKAI SKIRT KE MANA-MANA...SKIRT KURUNG TU PERNAH LEH...hehe...DAN PALING PENTING SAYA NAK DAPATKAN SKIRT FREE ITU"









Selasa, 15 April 2014

PESAN DARI AYAH

Bismillahirrahmanirrahiim Ketika aku sudah tua, bukan lagi aku yang semula.Mengertilah, bersabarlah sedikit terhadap aku. Ketika pakaianku tercalit sup, ketika aku lupa bagaimana mengikat kasut,ingatlah bagaimana dahulu aku mengajarmu. Ketika aku berulang-ulang berkata-kata tentang sesuatu yang telah bosan kau dengar, bersabarlah mendengarkan, jangan memotong bicaraku. Ketika kau kecil, aku selalu harus mengulang cerita yang telah beribu-ribu kali kuceritakan agar kau tidur. Ketika aku memerlukanmu untuk memandikanku, jangan marah padaku.Ingatkahsewaktu kecil aku harus menggunakan segala cara untuk memujukmu mandi? Ketika aku tak faham sedikitpun tentang tekhnologi dan hal-hal baru, jangan mengejekku. Fikirkan bagaimana dahulu aku begitu sabar menjawab setiap “mengapa” darimu. Ketika aku tak dapat berjalan, hulurkan tanganmu yang masih kuat untuk memapahku. Seperti aku memapahmu saat kau belajar berjalan waktu masih kecil. Ketika aku seketika melupakan perbualan kita, berilah aku waktu untuk mengingat.Sebenarnya bagiku, apa yang dibicarakan tidaklah penting, asalkan kau disampingku mendengarnya, aku sudah sangat puas hati. Ketika kau memandang aku yang mulai tua, janganlah berduka. Mengertilah aku, dukung aku, seperti aku menghadapimu ketika kamu mulai belajar menjalani kehidupan. Waktu itu aku memberi petunjuk bagaimana menjalani kehidupan ini, sekarang temani aku menjalani sisa hidupku. Beri aku cintamu dan kesabaran, aku akan memberikan senyum penuh rasa syukur Dalam senyum ini terdapat cintaku yang tak terhingga untukmu.

Rabu, 2 April 2014

Segmen Mini Power Bank Aswan Azmy

Assalamualaikum.....jom join semua....





klik SINI kalau nak join






Grand Opening Giveaway by HaneulAfiqah

Assalamualaikum dan selamat ptg kat kengkawan yang disayangi selalu...baru dapt online diptg ni,ekin nak join segmen by HaneulAfiqah...





klik SINI kalau nak join..




TARIKH TAMAT GIVEAWAY : 11.59PM, 14 APRIL 2014






Assalamualaikum Indonesia..

Assalamualaikum... alhamdulillah sampai juga kita di kampung halaman. setelah beberapa hari mengharungi perjalanan yang agak mencabar jug...