Khamis, 2 Oktober 2014

Pening...

Assalamualaikum...

Mesti ada juga yg sering terima mesej berantaikan... Kalau boleh nak saja baling batu besar dengan yg cipta mesej cam ni..


Baca ni.. Mesej yang Haram Hukumnya !          •Mesej berantai dijatuhkan hukum SYIRIK ! Kerana KERAP manusia menentukan qada dan qadar yg tlh ditetapkan Allah SWT .          Contoh mesej :        
1. "siapa tak hantar mesej ni , akan ditimpa musibah" .        
2. "siapa yang hantar mesej ini , dalam masa dua jam orang yang tersayang akan datang kerumah anda .        
3. "siapa yang mengabaikan mesej ini , anda akan kehilangan orang yang tersayang .        
4. "siapa yang menghantar mesej ini kepada 4 orang , dalam masa 4 jam , anda akan mendapat rezeki yang melimpah ruah .        
5 . "hantar mesej ini minima 12orng , anda akan mendapat berita yang baik dalam masa 2jam .          #Senang cerita , ia berkait dengan perjanjian ganjaran ataum musibah yang ditetapkan sendiri          #Manusia tak layak menjatuhkan sesuatu hukum ke atas sesama manusia melainkan atas sebab tertentu ...          Teguran untuk semua kawanku . harap anda semua faham ea? :)

        #bagi umat islam , surat berantai ini HARAM !! .          copypaste. share biar semua orang tahu. ...          #promote kengkawan bole , copypaste ilmu takkn tak bole . Tak paksa pon nk suruh copy paste , yang pnting niat kita baik kerana Allah SWT untuk menyampaikn ilmu ..


Aku copy ja ayat d atas tu dengan sorang kawan wechat.... Sebab aku malas taip panjang2 dan terlalu banyak mengunakan 'nokta(.)' pada ayat aku.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Assalamualaikum Indonesia..

Assalamualaikum... alhamdulillah sampai juga kita di kampung halaman. setelah beberapa hari mengharungi perjalanan yang agak mencabar jug...