Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2014

aku tak tau nak bagi tajuk apa entry aku ni -,-

                         Assalamualaikum.....


Aku bukanlah jenis yg suka tulis pasal orang lain dan jenis yg suka mengikuti trend semasa kedua-dua personaliti itu tiada pada aku..hehe :p lebih suka tulis pasal diri sendiri dan segala yg berlaku dalam kehidupan seharian..(ya la da nma blog sendiri punya)...
Akan tetapi mengapakah aku begitu tertarik dgn seseorang nii yaa? Dan aku mula membina blog ini kerana dia, jadi agak tak patut kalau aku tak tulis sedikit ttg dia...



Siapakah 'dia' yg aku maksudkan tu tak lain dan tak bukan.... FL/Fatin Liyana  seorang blogger terkenal,terngetop,terpopular dan termacam-macam lagi.. Dan mesti anda semua amat mengenali beliau dan mengikuti segala cerita-cerita beliau walaupun sekadar di dunia maya... Sumpah aku minat gila dgn dia, cukup simple, ringkas, padat dan mencuit hati cerita-ceritanya kan?? Aku pula kalau buat entry banyak beno ayat aku silap hehe... Aku tak boring bila baca blog akak FL ni kdg pandai tergelak sensorang di buatnya ha…

Cerita... Cerita... Cerita..........

                         Assalamualaikum...


Disebabkan cuaca sekarang ini agak tidak menentu, mula la segala sakit keluar.. Apa lagi bila banyak buat aktiviti luar.. Sepanjang minggu ni tidak lah sibuk sanagt, tempahan nasi lemak pun tak banyak bole la ada rehat sikit...

Minggu lalu ada kawan tempah suruh masak untuk 50 orang makan, 4 menu pilihan:
1. Gulai Kambing
2. Sayaur Campur
3. Ayam goreng berempah
4. Ikan masak sos kicap

Dua minggu sebelum ni pulak ada cikgu tempah laksa..



Alhamdulillah selama tinggal dengan macik saudara ni banyak ilmu yg di perolehi.. Kalau setakat masak-masak tu boleh dahh... Sbb memang minat sanagt bidang masakan ni, kalau ada rezeki nak suruh akak kita bukak restoran... InShaa Allah... 

Ok dah habis cerita tempah menempah ni kita beralih ke kisah yg lain pulak yehh...

*****

Kalau dulu aku ada menabur janji nak karang satu entry yg kononnya mau bagi tengok cara-cara membuat buras tapi tak pulak aku buat-buatkan, di sebabkan kemalasan menaip aku datang, li…

sketsa

Assalamualaikum....



Dah boring-boring melanda... Jum layan sedikit sketsa ciptaanku sendiri.. Hehe...








Hehe barisan pelakonnya:
1. N.sakinah
2. Mardiah Diana
3. Kasmiati
4. Mohd. Nazrul H
5. Sulastri
6. Akma Athira(baby)


Terimakasih untuk anda semua.. ^_^

Selfie mood hohoho..

Assalamualaikum...




Hi.. Haaa ada sesiapa yg suka duk selfie2 tak? Hehe aku pun apa kurangnya selfie memanjang...haha :-p tak kiralah sensorang ka berdua ka bergeng ka 1kampung ka. Korang pernah tak? Pernah tak?

Antara koleksi selfi aku heee :



Aku kemain lagi klu bab2 selfie ni semua gambar aku snap sendiri tau...haa..
Aku tak pandai sangat guna 'monopod' jd aku panjangkan ja tangan utk berselfie..



Mood selfie makin menjadi masa kini tak kira di mana saja asal ada fon/kamera snap memanjang....


Sekian... Hehe

kisah aku,tea panas dan karipap di pagi yang dingin

Assalamualaikum........



Dinginnya di pagi hari ini... Aku memanaskan air setelah mendidih aku pun membancuh seteko tea.. Memang best hirup tea panas di pagi yg dingin ni.. Terasa ke enakkan tea di tekak..

Setelah penat memasak nasi lemak sebanyak 130bungkus tangan pun lenguh2, cari duit itu bukanlah perkara yg mudah kudrat kena kuat... Semangat kena ada.... Haaa.... Demi untuk mencari sesuap nasi.. Hargailah apa yg kita miliki sekarang.. Jangan la suka hati buat pembaziran sayang tu.....
 Teringat pula dengan karipap si Usu.. Cepat2 capai tudung dan keluar ke pasar.. Terjenguk-jenguk, terjuntai-juntai aku mencari kelibat si Bibik ni adakah dia menjual desis hatiku.. Aku pun dgn lajunya melangkah kemas mendekati meja d seberang dan apa yg aku lihat.....memang sah si Bibik ada menjual haaa bertuah sungguh hari ini ku rasakan rasa mcm mahu saja aku meloncat-loncat melihat si Bibik ada jual karipap si Usu... Yeaaaa!!!!!


Aku: Bibik mcm biasa bagi karipap 5biji.
Bibik: 5 saja yung?
Aku: ya…

Segmen : Nak Blog URL By Macam-Macam Cerita

Assalamualaikum dan singgah petang kengkawan blogger semua...baru nak join segmen ni...jom ramai-ramai join yer...









Klik SINI untuk join.....

openhouse prt.II

Assalamualaikum....



Setelah sekian lama baru mau update blog lagi, sibuk bukan main lagi lepas raya ja hbs tempahan langsir tempaha makana pula.. Alhamdulillah rezeki... Syukur... Dan baru ada masa sikit hendak menaip, bercerita.. Hehe...



Hari tu da story pasal openhouse juga kalin ni sambungan dia pula tapi bukan tempat yg sama.. Lain tempat.. ***next


Pada 16/7 yg lalu berlangsungnya majlis rumah terbuka dari En. Hasri dan Pn. Rosmiati...
Kali ni mmg makan besar punya cuma aku tak sempat ambil gambar semua sbb sibuk mengatur pinggan mangkuk kek belakang.. Jadi ada la sempat snap sikit...


Menu hari tu:
1. Nasi Beriani
2. Nasi Impit
3. Ayam Masak Merah
4. Ayam Masak Rendang
5. Daging Masak Gulai
6. Sate
7. Laksa


Yang sempat snap ayam masak merah ja bb waktu tu aku yg masak sempat la snap hehe...


Selamat ulang tahun perkahwinan buat kedua mempelai..hehe


Next***


Majlis bermula dari jam 2pm-10pm
Selesai majlis terus kemas semua.. Dah siap2 kemas tidur zzzZzz....