Langkau ke kandungan utama

Lama Tak Jumpa

Assalamualaikum.... yabedabeduuuu..... lamanya bru buka blog lagi... 😭😭 rindu hukhukhuk...
Dah hbs tahun daa mcm tak terasa dah 2015 kan,




Tahun ni pun aku dah 24.. waaaa naik setingkat lagi umur tp prangai still kanak2 yg riang bermain huhu..bila la adk sorg ni mau matang? Ok. 😔


Baru ada hati buka dan taip blog,  apa tdknya asyik layan game ja haa . Kuat gak magnet coc (clash of clan) tapi kita org tak la terpengaruh sngt skdr hilngkan boring. Bst apa jumpa kwn2 baru hehe mna tau jumpa jodoh pula.. yaa mmg btl la dlm game tu ada gmbr rupa firaun.  Dekat motar pula ada bentuk mata 1(dajjal) . Kita main2 juga tp tdk la sampai melalaikan.. bukn juga mau bela game ni saja ja.. tau mesti ramai d luar sana yg duk main game ni kan.. x salah main game asal tdk smpai mendatangkan keburukan,  pandai2 la bahagi masa kan, klu la asyik lyn benda segi empat ni hbs 1 ruma rentung gara2 lalai la kan.. hehehe 😁😁




Entry kali ni tak la menarik sangat ya sbb aku cuma cerita benda2 yg simple2 ja esok lusa mybe cerita panjang lebar hehe.

Buat rakan seperjuangan di Rosov Clan chayok2 eaa war.. hehe maaf serang non bintang.. kepala den berbintang bintang saat ini.. hehe

Ulasan

  1. Assalamualaikum dan salam singgah pagi dik...smalah akak pun dah jarang online ni...huhu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam.. iya kak apa lagi bila line buat hal.. adoiii sakit nya tu d sini...*tunjuk tangan , ndk puas hati kunun*

      Padam
  2. halloo...singgah sini..lamanya nda update blog.. ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Iya sis lma juga skdr jln2 ja hehe..
      Tq sudi singgah

      Padam
    2. Iya sis lma juga skdr jln2 ja hehe..
      Tq sudi singgah

      Padam
  3. Balasan
    1. Lama kak.. hahaha... malas punya pasal la ni

      Padam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Balikkk kampung...

Assalamualaikum....


Seperti entry yg lepas dengan ceritanya nak pulang ke kampung halaman, terletak nun jauh di Sulawesi tengah(kalau tak silap) Indonesia. Debaran kian terasa inshaaAllah 20hb ni kita berangkat. Kali pertama berjalan sendiri tanpa di temani kakak atau abang..  heee...  25tahun ni kali pertama pegi jauh sorang-sorang... tipulah kalau lutut ni tak bergegar yoo...


Selalunya bila orang balik kampung ni bawa baju ja kan, lain pula ceritanya, milo berpeket-peket dibawa almaklumlah dekat kampung sana milo mahal gilaa katanya pastu rasa diapun berbeza. Milo malaysia juga paling tiptop... isi beg pun mahu separuh penuh denga milo jaa... baju berapa helai ja pun.. huhu..





Bawa sikit ja barang. Dalam perjalanan nanti kena jaga dan awasi beg, kalau tak hilang di angkut orang lain. Nangis tak berlagu laa kita.. Dan di nasihati agar menyimpan tanda pada beg pakaian dan barang yg hendak di bawa. senang nak cam nanti sebab naik kapal air ni tak sama dengan naik pesawat yg da ada tag …

Assalamualaikum Indonesia..

Assalamualaikum...

alhamdulillah sampai juga kita di kampung halaman. setelah beberapa hari mengharungi perjalanan yang agak mencabar juga hehe... 20hb-24hb 4 hari perjalanan dari bukit garam kinabatangan menuju ke sulawesi tengah Indonesia.


kapal dibelakang tulah yg kami naiki menuju pelabuhan parepare selama 2 malam berlayar..






tak sempat gambar kapal sebab sesak dengan orang ramai.. atas kapal ja selpi haha








Maaf lambat keluar ceritaa..

Berhijrah

Assalamualaikum.. Lama sungguh blog ni dibiarkan tanpa ada sebarang aktiviti.. Huuuuu.... K pas ni janji akan lebih aktif mengupdate segala macam status.. Sedih bercampur gembira perasaan ini.. Ok nak cerita inshaaAllah 20hb ni kak inaa balik ke kampung halaman yg nun jauh di sulawesi, indonesia... Sedih berpisah dgn adik beradik di sini(sandakan,sabah) dan gembira bertemu keluarga sepupu sepapat d sana(indonesia) .Pas ni kita jadi blogger indonesia la kan hehehe....(perasannyaaa)Nanti inaa ceritakan dan kongsikan perjalanan pulang okey peminat-peminat ku sekalian haha(perasan lagi).Sebelum tu nak belanja gambar akak yg sungguh molek ni (mohon muntah dgn minah yg perasan ni yaa)