Langkau ke kandungan utama

i'm coming.. hahaha

Assalamualaikum.. heehaaa.. punya la lma aku biar blog berusang tanpa join sebarang GA tau SEGMENT, sibuk kalahkan mentri besarr huu..


Mcm bnyk story yg aku ketingalan hehe komen dekat blog kwn2 pun jrg mcm lupa kwn kn heee , sbnrnya tak la mna aku lupa kwn cuma sejak kebelakangan ini aku amat sibuk.. jadi bby siter hehe..


Masa selfie utk dri sndri pun mcm sempat tak sempat haha. 😂 tapi ada juga la curi2 selfie .


             
haii.. nma kita  Amierul Akhmal Afiezie bin Amiruddin, umur kita masuk 3bulan daa...   






rasa malas berkata kata, biar gambar berbicara.. 


   
Aku pun makin lama makin sihat.. 😩
bersama geng selfie Akma.. kakak c miyu.. 


ambik gmbr takat muka ja.. hahaha takut tengok pic penuh.. 😷



Haaa hantu selfie suda maliii woooo.....




Line clear , lancar menaip, line tak clear .. mcm bst sambung tidur balek.. .. masalah yg sering kali terjadi padaku bila asyik lost connet.. apa lagi bila kena time War coc menangis weyyyyy.... 😭



Punya la payah jaga benda ni.. haha tapi aku suka main la.. ni satu2nya game yg bertahan dlm fon.. dari ruma aku kicik2 smpai la tahap cam ni aku jga.. hukhuk terharu :'(.. 


hahaha...ok bole ja main game ni asal jangan sampai melalaikan.. ingat masa sama tanggungjawap. Semua game pun klu di layan sangat mmg lalai bukan takat coc ja tau.. 😒



Ok.. aku pun ndk suda ni mau cerita apa hmmm hehehe nanti aku lapang2 aku buat entry lagi k babaiii semua kesayangan.. 😘😘  Assalamualaikum..

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Balikkk kampung...

Assalamualaikum....


Seperti entry yg lepas dengan ceritanya nak pulang ke kampung halaman, terletak nun jauh di Sulawesi tengah(kalau tak silap) Indonesia. Debaran kian terasa inshaaAllah 20hb ni kita berangkat. Kali pertama berjalan sendiri tanpa di temani kakak atau abang..  heee...  25tahun ni kali pertama pegi jauh sorang-sorang... tipulah kalau lutut ni tak bergegar yoo...


Selalunya bila orang balik kampung ni bawa baju ja kan, lain pula ceritanya, milo berpeket-peket dibawa almaklumlah dekat kampung sana milo mahal gilaa katanya pastu rasa diapun berbeza. Milo malaysia juga paling tiptop... isi beg pun mahu separuh penuh denga milo jaa... baju berapa helai ja pun.. huhu..





Bawa sikit ja barang. Dalam perjalanan nanti kena jaga dan awasi beg, kalau tak hilang di angkut orang lain. Nangis tak berlagu laa kita.. Dan di nasihati agar menyimpan tanda pada beg pakaian dan barang yg hendak di bawa. senang nak cam nanti sebab naik kapal air ni tak sama dengan naik pesawat yg da ada tag …

Assalamualaikum Indonesia..

Assalamualaikum...

alhamdulillah sampai juga kita di kampung halaman. setelah beberapa hari mengharungi perjalanan yang agak mencabar juga hehe... 20hb-24hb 4 hari perjalanan dari bukit garam kinabatangan menuju ke sulawesi tengah Indonesia.


kapal dibelakang tulah yg kami naiki menuju pelabuhan parepare selama 2 malam berlayar..






tak sempat gambar kapal sebab sesak dengan orang ramai.. atas kapal ja selpi haha








Maaf lambat keluar ceritaa..

Berhijrah

Assalamualaikum.. Lama sungguh blog ni dibiarkan tanpa ada sebarang aktiviti.. Huuuuu.... K pas ni janji akan lebih aktif mengupdate segala macam status.. Sedih bercampur gembira perasaan ini.. Ok nak cerita inshaaAllah 20hb ni kak inaa balik ke kampung halaman yg nun jauh di sulawesi, indonesia... Sedih berpisah dgn adik beradik di sini(sandakan,sabah) dan gembira bertemu keluarga sepupu sepapat d sana(indonesia) .Pas ni kita jadi blogger indonesia la kan hehehe....(perasannyaaa)Nanti inaa ceritakan dan kongsikan perjalanan pulang okey peminat-peminat ku sekalian haha(perasan lagi).Sebelum tu nak belanja gambar akak yg sungguh molek ni (mohon muntah dgn minah yg perasan ni yaa)